5664 KAZA GEÇMİŞİ SORGULAMA

KAZA GEÇMİŞİ SORGULAMA

 

ÖNEMLİ NOT

1. Hasar Geçmisi Sorgulama hizmetiyle sunulan hasar bilgileri, 2003 yilindan itibaren sigorta sirketleri tarafindan yapilan kasko ve trafik sigortasi hasar ödemeleri ile sinirlidir.

2. Sigorta şirketleri kanalıyla yapılmayan hasar onarımları bu sistemde mevcut değildir.

3. Tutanak sorgulama hizmetinde trafik kazasina karisanlarin kendi aralarinda tuttugu Kaza Tespit Tutanağı (KTT) bilgileri esas alınmıştır. Polis ve jandarma tarafından tutulmuş kaza bilgisi kayıtları bu hizmet kapsamında yer almamaktadır.

4. Hasar bilgileri bir defaya mahsus cam hasar ödemelerini içermemektedir.

 

OTOKONTROL5664 Uygulaması ile vatandaşların araç hasar, poliçe, kaza ve mağdur bilgilerine”, aracıya gerek kalmaksızın mobil, web ve wap ortamlarından kolayca ulaşabilmeleri için hizmete sunulmuştur.. Turkcell, Avea, Vodafone ile anlasmalı olarak devreye alınmış olan SMS projesi ile kişiler mesaj atarak arabalarının hasar geçmişlerini, mağdur bilgilerini, trafik poliçelerinin olup olmadığını Turkcell, Avea, Vodafone “5664”e mesaj atarak sorgulayabilirler.

DİKKAT

5664 SMS sorgulama hizmeti ücretlidir.
Ücretlendirmeler tüm operatörler için sms başına 4 TL’dir
Hasar Geçmişi Sorgulama
Plakayı yazın, TURKCELL, AVEA, VODAFONE 5664’e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.

Örnek:
34SON077
Diğer Sorgulama Şekilleri:
“Şasi No” ile sorgulama:bu sorgulamada HASAR ve ŞASİ NO arasına S harfi konulmalıdır.

Örnek:

HASAR S WL38CVJHE1K313615

Mağdur Bilgisi Sorgulama

Trafik kazası mağdurunun hasarı hangi sigorta şirketinden alacağı ve hasar dosya numarasını öğrenmek için: MAGDUR yazın bosluk bırakın, TC Kimlik No’sunu yazın, TURKCELL, AVEA, VODAFONE 5664’e gönderin. Hasar işlemlerinizi kolaylıkla izlemenizi sağlayan sigorta ve hasar dosya numara bilgisi cebinize gelsin.

Örnek:
MAGDUR 25238964528